Fjelltur i Tromsø

Fjelltur i nordnorge

Med takk til ExtraStiftelsen som gjorde det mulig. Fjelltur i den nordnorske fjellheimen.

Fjelltur i den nordnorske fjellheimen ble virkelighet for en gruppe LFN-medlemmer, Ved hjelp av midler fra ExtraStiftelsen kunne de påmeldte nyte fjellturen 410 moh.

Gruppen ankom Tromsø lørdag 31. august. Medlemmene som deltok var fra Sør-Norge og Troms.

Denne dagen var gater fylt med sang og musikk, i forkant av kveldens arrangement, nattevandring for FN’s bærekraftmål.

På Stortorget var det sang og musikk, for vandringen startet fra torget, over Tromsøbroen og oppover fjellsiden i Sherpatrappene.

Hodelykter fra de mange hundre lyste opp trappene. Det var et vakkert syn fra byen. Lydene snodde seg mot toppen og dannet en lysende kjede som beveget seg oppover. Fra en stor scene på fjellet holdt «Aurora» konsert under åen himmel. En fantastisk opplevelse for de som deltok.

De som ble igjen nede i byen ville gjerne oppleve atmosfæren i Rorbua som ble sendt på TV noen år tilbake. Den gang med Oluf, Arthur Artnsen. Nå spilt et flott country og western orkester mange kjente melodier.Polarmuseet
Polaria i Tromsø

På avreisedagen fikk vi anledning til byvandring. Første severdighet var Polaria med fisker, sel og Polstjerna som ligger like ved i en diger glassmonter.

Vi vandret langs kaiene til Polarmuseet som er et interessant sted med ishavshistorie og historiske minner. Viktige personer fra vår ishavshistorie. Vi «møtte» Nansen og Amundsen og fangstfolk sammen med Norges første fangstkvinne.

På hjemveien var det tid til refleksjon. Aktivitet gir mestring. En fin måte å møte hverdagen på. «Glemme» smerten for en stund og ut av depresjon. Slike opplevelser gir ny giv og håp for fremtiden.